Thermo Press Hungary Kft.

PET palack zsugorító készülék és hasznosító rendszer



Bemutatkozás:

A Budafilter 94 Kft. által kifejlesztett, nemzetközileg is védett magyar szabadalom, a THERMO PRESS palackzsugorító készülék lényege, hogy a benne lévő, elektromos áramot hővé alakító fűtőbetét hőjének hatására a készülékbe helyezett PET palack anyaga meglágyul, és a palack belseje felé zsugorodva, a készülék felső részének súlya alatt harmonikaszerűen önmagába csukódik.

A THERMO PRESS palackzsugorító készülékben a PET palackok eredeti térfogatuk 1/12-ed részére, azaz 8%-ra zsugorodnak össze, tehát a kiürült PET palackok térfogata 92%-kal csökkenthető a készülék használata révén.

Az akár vízszintes asztallapon elhelyezhető, akár falra szerelhető készülékbe 0,5 literestől 2,5 literesig helyezhetők be normál szájméretű palackok, kupak és címke nélkül.

Ezt a készülék típust kifejezetten a háztartási igények kiszolgálására fejlesztettük ki. Egy másfél literes palack zsugorítása átlagosan 20 másodpercet vesz igénybe. A készülékek gyártásuk időpontjától függően 750W-1100W teljesítményűek, így egy másfél literes palack zsugorítása átlagosan 18-25 fillérbe kerül a háztartásoknak.

A folyamat végén az összezsugorított palack megszilárdul, és mindvégig alaktartó marad. Feldolgozásra történő továbbításáig zsákba, vagy dobozba téve, egyszerűen, kultúráltan, kis helyigénnyel tárolható.

MIÉRT ÉRDEMES HASZNÁLNOM A KÉSZÜLÉKET?

Ahol műanyag palackos italokat fogyasztanak, többnyire gondot okoz a kiürült PET palackok tárolása, ha pedig valaki kidobja ezeket a szemétbe, a levegő elszállításáért is hulladék kezelési díjat fizet. A kidobott műanyag palackok jelentős része hulladéklerakóra, vagy égetőbe kerül, pedig a pille palackok értékes, újra feldogozható anyagból készülnek.

A THERMO PRESS készülék és a hozzá kapcsolódó inverz begyűjtés révén környezettudatos és takarékos megoldást nyújtunk a kiürült pille palackok hasznosítására. A THERMO PRESS rendszer lehetővé teszi, hogy egyre több üres pillepalack kerülhesse el a környezetterhelő lerakást, vagy égetést, és ismét értékes termékként kapcsolódhasson be az anyagok körforgásába.

A THERMO PRESS használata összességében akár 51,2%-ra is csökkentheti a jelenlegi begyűjtési gyakorlat szerinti szén-dioxid kibocsátást. A készülék és a rendszer alkalmazása tehát a klímavédelemhez is hatékonyan hozzájárul, a hulladékhasznosítás előmozdítása mellett.

Sőt, a THERMO PRESS készülékkel zsugorított és a begyűjtési helyre térítésmentesen postán feladott palackok minden egyes darabjáért 2 Ft-ot fizet a begyűjtő Önnek.




vissza a kereséshez >>





A képek rákattintással kinagyíthatók

Elérhetőségek:

Cím:

2422 Mezőfalva, Páskum rét 1.   térkép>

Telefonszám:

06/25/506-842, mobil: +36 20 582 4170

Fax szám:

06/25/506-843

E-mail cím:

info@zsugorito.hu

Weboldal(ak):